Hollywood seværdigheder og attraktioner

Har man sagt Los Angeles kommer de fleste automatisk også til at tænke på Hollywood. Siden begyndelsen af 1900-tallet har området omkring Hollywood været kendt som centrum for filmindustrien og TV-produktion.

Hollywood Boulevard

Hollywood i Los Angeles.

Området har i mange år tiltrukket håbefulde unge mennesker hvis største ønske er at prøve lykken og slå igennem indenfor film og TV.

I Hollywood finder du mange spændende seværdigheder og attraktioner – en hel del naturligvis relateret til film og TV branchen.

Hollywood Boulevard – Denne berømte gade i filmbyen er præget af multi-kunstnere og folk, som forsøger at tjene lidt dollars på de mange turister, som hvert år lægger vejen forbi. Du kan således møde adskillige levende kopier af både filmstjerner og pop-sangere. En gang om året viser de rigtige filmstjerner sig dog også på Hollywood Boulevard, nemlig når den årlige Oscar-prisuddeling finder sted på Dolby Theatre.

Hollywood Walk Of Fame

Hollywood Boulevard.

Find og book overnatning i Hollywood.

Walk of Fame – En ca. 4 km. lang gåtur ad Hollywood Boulevard og Vine Str. udgør Walk of Fame. På begge sider af de to gader finder du ca. 2400 navne på både afdøde og nulevende berømtheder, som er skrevet i bronzestjerner nedlagt i fortovene. Der er ikke kun tale om mennesker, men også tegneseriefigurer, tv-serier mv. kan have fået tildelt en stjerne.

Hollywood Boulevard Stars

Stjernerne på Walk of Fame.

Dolby Theatre midt på Hollywood Boulevard hed tidligere Kodak Theatre, men efter Kodak’s konkurs i 2012 overtog producenten af lydteknologi Dolby Laboratories sponsoratet. Siden 2002 er Academy Awards ceremonien / Oscar uddelingen blevet afholdt her, og den imponerende sal er spækket med den nyeste teknologi indenfor både lyd og billedeeffekter. Der er plads til 3.400 siddende gæster og over 200 individuelle justerede højttalere gør, at salen har et af de mest avancerede lydsystemer i verden.

Hollywood Dolby Theatre

Oscar-prisuddeling i Dolby Theatre.

Det er muligt at komme på guidede ture i Dolby Theatre og bl.a. få et indblik i, hvorledes der sørges for stjernerne under den årlige Oscar-prisuddeling. Dolby Theatre benyttes uden for Oscar-sæsonen til mange forskellige typer af live-optrædender – alt fra teater, stand-up og koncerter samt også til filmfremvisning – og der er i årenes løb sågar blevet afholdt bryllupper i den verdenskendte sal.

Se info om rundvisning, reservationer samt kommende arrangementer på Dolby Theatre.

Grauman’s Chinese Theatre (TCL Chinese Theatre) ved siden af Dolby Theatre er et af de få tilbageværende oprindelige biograf-teatre. Biografen er ikke mindst blevet berømt pga. de mange sko-aftryk, som udenlandske og amerikanske berømtheder i årenes løb har sat i cementen foran indgangen til biografen. Dette er også stedet, du kan være heldig at få gratis billetter til tv-shows, hvor der er mulighed for at være tilskuer til optagelser.

Grauman's Chinese Theatre

Michael Jackson’s hånd- og skoaftryk foran Grauman’s Chinese Theatre.

Hollywood Museum på Hollywood Boulevard er også et besøg værd for den film, tv og musik-interesserede. Her får du et indblik i Hollywoods og filmhistoriens udvikling, og diverse rekvisitter fra mange forskellige film og tv-shows er udstillet. Der er både permanente og specialudstillinger – se bl.a. Michael Jacksons outfit fra hans verdenskendte Bad-tour, nogle af Beyonce’s dragter, et fly fra Jurassic Park eller gå en tur hen ad gangen i fængslet, hvor Hannibal Lecter sad bag tremmer i Silence of the Lambs.

Hollywood Museum

Hollywood Museum – kulisse fra Silence of the Lambs.

Tip: Book oplevelser i Los Angeles

Relateret artikel:

Det bedste billede af Hollywood-skiltet og Griffith Observatory

Find billig billeje i Los Angeles Lufthavn.