Gaslamp District i San Diego

San Diego centrum’s natteliv er hovedsageligt koncentreret omkring kvarteret kaldet Gaslamp District. 5th Avenue er hovedåren i dette område, som byder på et væld af cafeer, restauranter, barer og natklubber.

Da området var under udvikling sidst i 1860’erne blev det kaldt New Town – som en kontrast til Old Town, som er beliggende lidt længere nordpå, og er stedet for San Diego’s oprindelige spanske bosættelse. Man ønskede at flytte centrum af byen nærmere San Diego Bugten med byens havn, og dermed skabe større muligheder for ekspansion i San Diego.

Gaslamp District San Diego

Gaslamp District.

Som mange øvrige store byers bymidter i USA udviklede San Diegos centrum sig i negativ retning i takt med at folk flyttede fra centrum til forstæderne. De gamle victorianske bygninger forfaldt, og området blev op gennem midten af 1900-tallet kendt som et slumkvarter for byens fattige.

I løbet af 1980’erne og 90’erne gennemgik Gaslamp District en tiltrængt gennemgribende restaurering, og de flotte gamle bygninger står nu igen som de så ud i slutningen af 1800-tallet. Gaslamp-navnet stammer fra gasgadelygterne, som står langs fortovene i kvarteret – nogle dog look-alikes, idet de er installeret med elektriske pærer. Det er lykkedes at omdanne kvarteret fra slum til et hyggeligt og livligt centrum for nattelivet i San Diego.

Find og book overnatning i Gaslamp District San Diego.

Oplevelser i Gaslamp Quarter

Prøv evt. at besøge restauranten Searsucker, hvis interiør både består af store bløde sofaer samt mere moderne borde og stole arrangementer. Traditionelle amerikanske retter får i Searsucker et pift med nye kulinariske variationer, og køkkenet er gode til løbende at forny sig. Prøv også nogle af deres hjemmelavede drinks samt lokalt producerede fadøl.

Cafe Sevilla er en af Gaslamp District’s ældste restauranter og underholdningssteder. Her finder du både tapasbar og en mere traditionel spansk restaurant.

Cafe Sevilla Gaslamp District

Cafe Sevilla i Gaslamp District.

Der er mulighed for både at sidde indendørs eller udendørs og følge livet på 5th Avenue for derefter at gå ned i den tilknyttede natklub, hvor der enten er live musik eller lokale DJ’s, som styrer musikken.

La Puerta serveres mexicansk mad – bl.a. street tacos – og til de mere eller mindre krydrede retter kan nydes restaurantens frisk-lavede margaritas.

Blue Point i Gaslamp District er en restaurant i den dyrere ende af skalaen, som serverer fænomenale steaks og fiskeretter.

En populær kinesisk restaurant i Gaslamp District San Diego er Bang Bang. Her finder du spændende kinesiske retter til meget rimelige priser.

Er du dessert-sulten kan Chocolat Cremerie anbefales. Her serveres italiensk is – Gelato – med lækker chokolade og smagfulde tynde pandekager.

Relaterede artikler og links:

Officiel hjemmeside for San Diego Gaslamp Quarter

Book oplevelser i og omkring San Diego: