Naturparker Californien

Når man kommer fra Europa – og Danmark i særdeleshed – kan naturen i Californien ved første øjekast virke ret voldsom.

Kilometer-høje klippevægge, store ørkenlandskaber, dybe dale, høje vandfald og vindblæste klippekyster er blot nogle af naturseværdigheder du finder i den populære stat.

Lej motorhome i Californien

Den formidable natur du finder i Californien er helt siden sidst i 1800-tallet forsøgt bevaret gennem oprettelse af Nationalparker. I Californien er der i dag hele 9 nationalparker, som gør Californien til den delstat i USA med flest nationalparker.

Parkerne administreres af National Park Service – NPS, som er en styrelse under USA’s indenrigsministerium.

Naturparker Californien

Flot natur i Californien – her Kings Canyon National Park.

De ældste naturparker i Californien

De to ældste nationalparker i Californien er Sequoia National Park og Yosemite National Park, som begge blev udvalgt til nationalparker i 1890.

Derudover er der i Californien adskillige beskyttede statsparker, som selve delstaten Californien administrerer. California Department of Parks and Recreation råder over ca. 280 statsparker, som kan være alt fra beskyttede forladte guldminebyer og strande med søelefanter til kæmpe millionærslotte og store skovområder med Redwood træer.

Læs også artikler om:

Redwood National State Parks i Californien

Sequoia træer i Sierra Nevada – anbefaling af overnatning i Three Rivers

Risiko for jordskælv og skovbrænde i Californien

På grund af Californiens beliggenhed ovenpå San Andreas-forkastning, som er den underjordiske grænse der skiller den tektoniske Stillehavsplade og den amerikanske kontinentplade fra den nordligste del af Californien til den Californiske Havbugt, er det ikke usædvanligt at man kan opleve (mindre) jordskælv under besøget i Californien.

Læs også: Tidlig-advarselssystem om jordskælv i Californien forventes taget i brug de første steder i 2018.

Ligeledes vil du om sommeren kunne opleve skovbrande i de tørreste områder af delstaten samt ekstrem varme inde i landet – ikke mindst i Death Valley National Park, hvor verdensrekorden blev målt tilbage i 1913 – 56,7 gr. C. i skyggen.

Relaterede artikler om naturparker Californien:

Book oplevelser i Californien