Museum Row i Miracle Mile

Området Miracle Mile i Los Angeles er hovedsageligt kendt for sine meget populære museer, som ligger på række – Museum Row – på hver side af Wilshire Blvd. mellem Fairfax Avenue og Curson Av.

Los Angeles County Museum of Art (LACMA) er et utroligt imponerende museum for både klassisk og moderne kunst. Det største museum i den vestlige del af USA omfatter bygninger, pavilloner, udstillinger, kunstværker mv. på et over 80.000 m2 stort område beliggende i Hancock Park.

Indgangen til museet er domineret af et lysende kunstværk af Chris Burden – Urban Light, som består af mere end 200 gamle gadelamper opstillet på et lille område.

Museum of Art LA Urban Row

Urban Light kunstværket ved Los Angeles County Museum of Art.

LACMA består af et utal af både permanente og midlertidige udstillinger, og du bliver således nødt til at udvælge specifikke områder af museet, som du ønsker at udforske, for ikke at skulle haste igennem det hele.

De permanente udstillinger indeholder samlinger fra både Sydamerika, Asien og Europa og refererer ikke mindst til den mangfoldighed og forskellighed i oprindelse, som befolkningen i Los Angeles er et resultat af.

Der er masser af aktiviteter, foredrag, film osv. du kan fordybe dig i og for børnene ikke mindst et værk kaldet Metropolis II – også af Chris Burden – som består af en hel storby inklusiv skyskrabere, modeltog og over 1000 legetøjsbiler.

Metropolis II af kunstneren Chris Burden.

Tjæresø midt i LA – La Brea Tar Pits Museum i Page Museum – Umiddelbart ved siden af LACMA ligger tjæresumpen La Brea Tar Pit. En tjæresump bliver til når råolie trænger igennem sprækker i jorden og oppe på overfladen fordamper de lette dele af olien og den tunge tjære bliver tilbage.

Gennem tusinder af år har dyr forsøgt at drikke af ”søen”, men er i stedet blevet fanget og trukket ned i sumpen. Derfor har man i årenes løb fundet utallige knogler fra både sabeltigre, mammutter, kæmpe fugle, langhornet bison, ulve mv.

La Brea Tar Pits Museum ligger i Page Museum lige bagved tjæresumpen, og her er udstillet skeletter af de forhistoriske dyr, som siden starten af 1900-tallet er fundet i La Brea Tar Pit.

Selve tjæresumpen bobler stadig med ca. 30-50 liter tjære om dagen, og for at illustrere hvad der skete for tusinder af år siden, er der ved tjæresumpen rekonstruktion af mammutter som bliver fanget af den sorte sø.

Bilmuseum i Los Angeles

Petersen Automotive Museum er et helt andet type museum, som også ligger ved Museum Row i Miracle Mile. USA er om noget land bilernes land, og på det flotte bilmuseum Petersen Automotive Museum kan du opleve californiens bilkultur gennem det sidste århundrede. Se sydcaliforniske veteranbiler, seje Hot Rods, specialbyggede superbiler, flotte billakeringer, gamle og nye motorcykler osv. osv.

Den permanente udstilling inkluderer også biler som er brugt i Hollywood film – så som Batmobile, Aston Martin DB7 fra James Bond samt berømtheders køretøjer – bl.a. Elvis Presley’s De Tomaso Pantera fra 1971.

Petersen Automobile Museum LA

Petersen Automotive Museum ved Museum Row.

Bilmuseet undergik i 2015 en større renovering og ikke mindst facaden fik et kæmpe facelift og blev redesignet så bygningen i dag er let genkendelig når du cruiser ned ad Wilshire Boulevard.

Læs mere om Petersen Bilmuseum på Petersen.org

Tip: Book oplevelser i Los Angeles

Udvalgte seværdigheder i Los Angeles