Fisherman’s Wharf, Pier 39 og San Francisco Maritime

Den nordligste havnekaj i San Francisco, som dækker området fra Ghirardelli Square til Kearny St. hedder Fisherman’s Wharf – eller på dansk Fiskernes Kaj. Navnet stammer fra midt/slutningen af 1800-tallet, hvor især italienske fiskere emigrerede til San Francisco området pga. den store befolkningstilvækst ifm. guldfundene i Californien.

Fisherman's Wharf San Francisco

Fisherman’s Wharf i San Francisco.

Fisherman’s Wharf

De nytilkomne fra ikke mindst Italien kunne se store muligheder i, at befolkningen voksede eksplosivt med deraf stigende efterspørgslen efter mere mad – og ikke mindst fisk i området omkring San Francisco. De nytilkomne fiskere slog sig ned tæt på havnen i North Beach området og levede af at fange de nu kendte Dungeness krabber, hummere, muslinger mm. og sælge deres fangster til butikker og fiskerestauranter.

Stadig holder San Franciscos fiskerflåde til ved Fishermans’s Wharf – omend i en noget mindre skala, og der er stadig en del efterkommere af de emigrerende fiskere fra 1800-tallet, som har fortsat familiens arbejde i fiskeribranchen. North Beach området bliver også kaldt Little Italy pga. folk med italiensk afstamning stadig fortrinsvis bor her.

Find og book overnatning tæt på Fisherman’s Wharf.

Fisherman’s Wharf er dog i dag mest kendt for at tiltrække en masse turister med et væld af souvenirforretninger, gadekunstnere, museer, gourmetchokolade, is og slik osv. osv.

Ligeledes finder du flere af byens bedste fiskerestauranterne ved Fisherman’s Wharf – og der er rig mulighed for at smage på specialiteter som havsnegle, muslingesuppe, hummer, Dungeness krabber mv.

I dette område ligger også San Francisco Maritime, hvor du kan gå op på gamle skibe og ved selvsyn opleve livet der i gamle dage. Ligeledes finder du også USS Pampanito, som er en fungerende undervandsbåd fra 2. verdenskrig som du også kan gå rundt i.

Fra Fisherman’s Wharf afgår desuden mange tur- og sightseeing-både, som sejler ud i Golden Gate Strædet – bl.a. til Alcatraz, Saosalito, under Golden Gate mv.

REJSETIP: Book de bedste oplevelser i San Francisco.

Pier 39 – søløver, gøgl og sjove forretninger

Molen – Pier 39 – er det sted i San Francisco, som ofte tiltrækker flest årlige besøgende.

Pier 39 SF

Søløverne ved Pier 39.

Siden 1990 har Dok K ved Pier 39 været tilholdssted for søløver. Når der er flest kan man se op til 600 søløver, som ligger og slapper af og solbader. Især i perioden august til maj er der mange dasende søløver, og der kan være kamp om pladserne. I juni og juli er det ynglesæson og her trækker de fleste sydpå til deres foretrukne ynglepladser.

Pier 39 er et virvar af gademusikanter, jonglører, komikere og tryllekunstnere, som alle gør deres til at du ikke kommer til at kede dig på den lange mole. Det er også stedet hvor de mest crazy forretninger findes. Besøg eksempelvis Krazy Kaps, som sælger de skøreste hatte og kasketter – besøg Gadgettronics, som har et kæmpe udvalg af mobiltlf.covers, gadgets mm. – eller besøg Magnetron, som har alverdens magneter som kan dække dit køleskab derhjemme mange gange.

Pier 39 San Francisco

Pier 39 i San Francisco.

Herudover vil du finde mange sjove butikker med bl.a. t-shirts og sweatshirts i et utal af designs, masser af klistermærker, miniature udgaver af byens kendte broer, bygninger, sporvogne osv.

Aquarium of the Bay / San Francisco Bay’s Aquarium ligger også ved Pier 39, og dette mindre akvarium giver et godt indblik i dyrelivet i vandet i San Francisco Bay. Du kan bl.a. gå gennem flere glastunneller inde i akvariet og se fisk fra alle sider. Ligeledes kan du komme helt tæt på og røre ved bl.a. hajer, rokker og søstjerner i akvariets ”Touch the Bay Pools”.

Såfremt du har CityPASS til San Francisco har du gratis indgang til Aquarium of the Bay

San Francisco Maritime

Er du bare en smule interesseret i gamle skibe og søførtshistorie er et besøg i San Francisco Maritime helt sikker noget for dig. Her får du nemlig lov til at gå ombord på gamle historiske skibe, som ligger ankret op langs Fisherman’s Wharf ved Hyde Street Pier ikke langt fra Ghirardelli Square.

San Francisco Maritime

Historiske skibe i San Francisco Maritime.

I besøgscentret, som ligger på hjørnet af Hyde St. og Jefferson St., vil du få fortalt søfartens historie fra 1800-tallet og frem til i dag ved hjælp af billeder, modeller mv. Det er gratis at gå ind i besøgscentret og vil du videre ombord på skibene langs kajen koster det $ 15 (2022) for personer over 15 år. Børn op til og med 15 år er gratis under ledsagelse af en voksen.

Du kan gå ombord på seks forskellige skibe – bl.a. et 3-mastet sejlskib fra 1886, en hjuldamper fra 1890 og en skonnert fra 1895.

Læs mere på San Francisco Maritime website.

For enden af Hyde Street Pier er der for øvrigt en rigtig flot udsigt ud over bugten og til Golden Gate Bridge.

USS Pampanito

Undervandsbåden USS Pampanito er ligeledes et gammelt søfartøj, som du har mulighed for at gå ombord på. Ubåden, som bl.a. sænkede seks japanske krigsskibe under 2. verdenskrig ligger ved Pier 45 ca. 500 meter fra Hyde Street Pier. Fartøjet er efter en større renovering fuld funktionsdygtig og du vil under besøget i ubåden få et interessant indblik i livet ombord under 2. verdenskrig for den 80 mands store besætning.

UUS Pampanito Pier 39

USS Pampanito – ubåden ved Pier 45.

REJSETIP: Find og book overnatning i San Francisco.

De bedste attraktioner i San Francisco: