Balboa Park i San Diego

Midt i San Diego ligger byens svar på Central Park i New York – Balboa Park. Udover at fungere som det store grønne åndehus med sportsplæner, vandre- og cykelstier midt i millionbyen finder du også et væld af interessante museer, udendørs og indendørs musik og teater samt det verdensberømte San Diego Zoo.

For de mindreårige er udover de børnevenlige museer i parken også Balboa Park Carousel og Balboa Park Miniature Train meget populære. Ligeledes findes der flere legepladser rundt omkring i Balboa Park.

Find og book overnatning tæt ved Balboa Park i San Diego.

I Balboa Park kører der gratis åbne og lukkede grønne busser rundt til de forskellige museer og attraktioner – så det er nemt og hurtigt at komme rundt i parken.

Balboa Park i San Diego

El Prado i Balboa Park.

Da Panamakanalen åbnede i 1914 blev der i den anledning i 1915 afholdt Panama-udstilling i San Diego, hvilket bl.a. indebar opførelse af en lang række flotte bygninger med design i spansk kolonistil langs vejen El Prado i Balboa Park.

De mange imponerende bygninger langs El Prado er blevet flot renoveret og huser i dag de fleste af de i alt 17 museer, som findes i Balboa Park. Et udpluk af museerne i Balboa Park:

Museum of Us (Tidligere Museum of Man)
I en af de mest spektakulære bygninger på El Prado ligger Museum of Man, der i 2020 skiftede navn til Museum of Us.

Selve bygningen kan minde om en katedral med både kupel og et højt klokketårn – med navnet California Tower.

Det er muligt at tage trapperne til toppen af tårnet og nyde udsigten ud over Balboa Park samt ind over San Diego skyline. Der er extragebyr for adgang til tårnet og det er nødvendigt at reservere tid for adgang til tårnet, idet der er begrænset plads (minimumsalder er 6 år). Reserver billetter til tårnet.

San Diego Museum of Man

Museum of Man / Museum of Us i Balboa Park.

Museum of Us omhandler primært udstillinger om nogle de oprindelige beboere i Amerika – herunder deres levemåder, kultur og udvikling. De permanente udstillinger omhandler både Maya folket, Kumeyaay indianerne samt detaljeret info om menneskets evolution.

Ligeledes er der løbende andre skiftende udstillinger om mennesket og dets historie. I Children´s Discovery Center findes bl.a. interaktive udstillinger om det gamle Egypten, arkæologi og antropologi. Et meget familievenligt museum, som ikke mindst mange børn vil finde interessant.

Yderligere info om Museum of Us og evt. specialudstillinger.

San Diego Museum of Art (SDMA)
På El Prado finder du ligeledes San Diego Museum of Art – et museum, hvis mangfoldighed spænder over kunst fra både Europa, Asien og Amerika. Oplev kunstinstallationer, skulpturer, farverige vægtæpper, foto- og videokunst, malerier, kunsthåndværk og meget mere på SDMA.

San Diego Museum of Art

San Diego Museum of Art.

Udover selve værkerne fokuserer SDMA også på at oplyse om de forskellige kunstæraer – fra renæssancen og barok til impressionisme og postmodernisme. SDMA er primært et se og ikke røre museum uden interaktive muligheder, og gør således museet mindre attraktiv for familier med mindre børn.

San Diego Natural History Museum / theNAT
Ligeledes i Balboa Park på El Prado finder du San Diego Natural History Museum – også blot kaldet theNAT. Dette populære museum er ikke et af de større naturhistoriske museer i verden, men pga. en gennemtænkt indretning er der masser af interessante ting at se for alle aldre i familien.

På theNAT kan du udforske den sydlige del af Californiens naturhistorie fra fortid til nutid. Se fossiler, dinosaurudstilling og oplev hvorledes området så ud for ca. 75 millioner år siden.

Naturhistorisk Museum San Diego

Naturhistorisk museum i San Diego.

Via både 2D og 3D film i museets ”Giant-Screen Theater” kan man opleve og lære om det fantastiske dyreliv på jorden gennem tiderne, og de skiftende specialudstillinger influerer på de aktuelle visninger i den 300 sæders store biografsal.

San Diego Air & Space Museum
Er du til flyvemaskiner og rumfart vil et besøg i San Diego Air & Space Museum i Balboa Park være et meget interessant sted at opholde sig i nogle timer. Megen interaktiv information er en del af konceptet på dette museum, hvor du bl.a. i NASA´s udstillingsområde kan afprøve dine evner som astronaut og eksempelvis styre rumraketten under opsendelse eller køre med en månebil i kraterne på månen + meget mere.

San Diego Air Space Museum

San Diego Air & Space Museum.

Udover de interaktive muligheder vil du på San Diego Air & Space Museum også kunne se adskillige eksemplarer af ældre fly og helikoptere samt eksempelvis ”brugte” rumkapsler og satelliter.

Reuben H. Fleet Science Center
Dette naturvidenskabelige museum minder lidt om Experimentariet i København og budskabet når du kommer ind på museet er ”Please touch”. Over 100 små og større eksperimenter og udfordringer kan afprøves af de besøgende og derudover findes der på Fleet Science Center San Diegos eneste ”Giant Dome Theater” – en kæmpe kugle biografsal.

Reuben H Fleet Science Center

Reuben H. Fleet Science Center San Diego.

I 2018 kan man på Fleet Science Center bl.a. se frem til specialudstillingen MythBusters: The Explosive Exhibition. Denne særudstilling vil både indeholde live-demonstrationer med publikums-deltagelse samt flere udfordringer, som besøgende selv kan boltre sig i. MythBusters er en populær udsendelse på amerikansk tv, hvor mange spændende og til tider eksplosive eksperimenter foretages.

Book oplevelser i og omkring San Diego: