Ronald Reagan Presidential Library and Museum

Er du interesseret i amerikanske præsidenter – og i særdeleshed Ronald Reagan – er et besøg på Ronald Reagan Museet helt sikkert et must. På toppen af et bjerg i Simi Valley ca. en times kørsel nord for Los Angeles ligger Ronald Reagan Presidential Library and Museum.

Det lange navn på museet dækker over en imponerende hyldest til en af USA’s populæreste præsidenter i nyere tid. Populær blev Reagan ikke mindst pga. hans positive attitude og egenskab til at skabe afslappet stemning – han benyttede ofte humor – i hans egenskab som tidligere skuespiller – til at løsne op for forskellige hårknuder.

Ronald Reagan Museum Los-Angeles

Ronald Reagan Museet nord for Los Angeles. Oplev Reagans Cadillac Limousine.

Reagans berømte sætning

En af Reagans mest berømte sætninger faldt under en tale i Berlin i 1987: Mr. Gorbatjov, tear down this wall”. To år efter faldt muren – og det gode samarbejde mellem Reagan og sovjets Gorbatjov bidrog positivt til afslutningen af den kolde krig mellem øst og vest sidst i 1980’erne.

Ronald Reagan museum og bibliotek i L.A.

På Reagan museet kan du få et spændende indblik i præsidentens liv, hans kontorer, køretøjer, fly mv. Se bl.a. kopi af det ovale kontor fra Det Hvide Hus eller gå en tur inde i præsidentflyet Air Force One – det samme fly som Nixon forøvrigt benyttede inden Reagan. I flyet kan du opleve de forskellige mødelokaler og private værelser for Reagan og fruen samt de bagerste stolerækker, som var reserveret til pressen.

Ronald Reagan Museum Oval Office

Det ovale kontor på Ronald Reagan Museet.

På museet står bl.a. også Reagans Cadillac Limousine og Marine One helikopter og der er naturligvis masser af fotos og filmfremvisninger, som afspejler Reagans liv. Besøg også den permanente udstilling om Secret Service og få et indblik i deres arbejde for at passe på USA’s præsidenter.

Udenfor på museets område er et stort stykke af Berlinmuren opstillet til minde om Reagans arbejde for at bryde barriererne mellem øst og vest. Det er også her, at du kan besøge Ronald Reagans gravsted, og da hustruen Nancy Reagan døde i foråret 2016, blev hun lagt til hvile ved siden af hendes mand.

Officiel hjemmeside: Ronald Reagan Presidential Library & Museum

Tip: Book oplevelser i Los Angeles