Offentlig transport i San Francisco

I modsætning til en hel del andre større byer i USA har San Francisco et meget veludbygget offentligt transportnet, som både inkluderer regional tog, Muni busser, Muni metro/light train, elektriske sporvogne samt de populære kabelsporvogne.

MUNI SF Logo

Muni-logo, som er på busser, metro og sporvogne i San Francisco.

Muni busser, metro (light train), el-sporvogne (streetcars) og kabelsporvogne

Muni – forkortelse for San Francisco Municipal Transportation Agency – er det offentlige transportsystem i San Francisco. Bystyret har i mange år arbejdet ihærdigt på at reducere antallet af biler i byen ved konstant at udbygge det offentlige transportsystem og gøre det nemmere for busser og sporvogne at komme igennem det kuperede og traffikerede landskab i byen.

Muni bus San Francisco

Muni bus i San Francisco.

Nemt og billigt at benytte Muni i San Francisco

Transportmidlerne er nemme at benytte, idet en billet gælder i 90 minutter og i den periode kan du skifte mellem Muni busser, metro og el-sporvogne så meget du vil. Vær opmærksom på at der gælder andre regler for de tre linjer af kabelsporvogne.

Muni Metro San Francisco

Muni metro i San Francisco.

Gratis for børn!

Enkeltbillet til Muni busser, metro og elektriske sporvogne koster $ 2,50 for voksne og er gratis for børn op til 19 år (siden 2021). Billetterne gælder i et tidsrum på 90 minutter og du kan skifte mellem de forskellige transportmidler så meget du vil i denne periode – kabelsporvogne dog IKKE inkluderet.

Du kan også vælge at købe 1-dags, 3-dags eller 7-dags kort, som ligeledes gælder til de populære kabelsporvogne. 2021-priserne for dagskortene (i papirsform) er 1-dags: $24, 3-dags $36 eller 7-dags $47. Vær opmærksom på at dagskortene udløber ved midnat den sidste gyldighedsdag.

Tip: Installer MuniMobile app på din smartphone og køb dagskort via Paypal til følgende priser (2021): 1-dags: $13, 3-dags $31 eller 7-dags $41.

Enkeltbilletter og 1-dagskort kan købes direkte af konduktøren i Muni bussen og i sporvogne, og du kan købe alle typer billetter / dagskort i billetautomater ved en metrostation . Alle typer billetter og dagskort kan desuden købes mange forskellige steder i byen – se hvor Muni billetter kan købes.

Såfremt du har købt et CityPASS San Francisco inkluderer det ubegrænset transport med Muni systemet – inkl. kabelsporvogne – i 3 dage.

Nem transport fra San Francisco lufthavn til centrum af San Francisco med BART

Regionaltogene BART (Bay Area Rapid Transport) forbinder de forskellige regioner i Bay Area området og har også nogle få stop centralt i San Francisco – bl.a. ved Civic Center, Powell St., Montgomery St. og Embarcadero. BART er ligeledes regionaltoget, som du kan tage, når du lander i San Francisco Lufthavn og skal ind til San Francisco. BART er ikke en del af Muni tog/bus/sporvogn systemet og du skal således købe separat billet til BART i billetautomaten inden du stiger på regionaltoget.

Bart Train - offentlig transport San Francisco

Bart regionaltog i San Francisco Bay Area.

Benyt transport info sitet www.511.org

Et godt tip når du besøger San Francisco er at benytte www.511.org til at planlægge din transport rundt i byen. Du indtaster blot hvorfra og hvortil du skal og siden vil vise hvilke muligheder for transportmidler der findes – inklusiv info om forventet rejsetid, skift til andre linjer osv. Du kan vælge hvilke transportformer du foretrækker – offentligt, med bil, cykel mv. og sitet kan ligeledes fortælle om der skulle være trafik eller evt. ulykke/vejarbejde, som kan forlænge din rejsetid.

Find og book overnatning i San Francisco

Lej bil i San Francisco