Fem sjove fakta om Silicon Valley

Der er flere og flere danskere som rejser på ferie til Californien, og i den forbindelse vælger de at besøge Silicon Valley.

Silicon Valley

5 sjove fakta om Silicon Valley

Du har sikkert hørt om verdens “tech hovedstad” før og i stedet for at dykke ned i dens historie, har vi valgt at fokusere på fem sjove fakta om Silicon Valley, som du nok ikke allerede kendte til.

HP startede Silicon Valley

Det siges at Silicon Valley blev startede op af David Packard og William Hewlett, som startede HP i en garage i Silicon Valley. I den forbindelse kan vi dele lidt mere information om beliggenheden af Silicon Valley. Mange tror at der er tale om en bydel, eller en by, men faktisk består Silicon Valley af 30 forskellige byer. The Valley, som de også kalder den, strækker sig fra San Francisco til San Jose i Californien. Derfor kan det være smartest at flyve til San Francisco, hvis du vælger at tage på tur til Silicon Valley.

Verdens mest populære aktie hører til Silicon Valley

Især danske tech fans vælger at tage turen til Silicon Valley, når de er på ferie i Californien. Store teknologiske virksomheder som Apple, Facebook, eBay, Netflix, LinkedIn Hewlett-Packard og Google har alle store kontorbygninger i området, og det kan være en spændende oplevelse at gå rundt og se på. Der er især mange danskere, som er interesserede i at se hvor Apple hører til. Apple-aktien er blandt de mest populære aktier for tiden, og desuden siges det også at hver anden dansker har en iPhone.

Amazon valgte Seattle fremfor Silicon Valley

Det er dog ikke alle tech giganter, som er at finde i Silicon Valley. Mange bliver overraskede over at høre at Amazon ikke er i Silicon Valley. I stedet valgte Jeff Bezos at grundlægge Amazon i Seattle af flere forskellige årsager. Først og fremmest havde Microsoft allerede sit hovedkontor i Redmond i Seattle, og derfor var der masser af dygtige tekniske genier i området. Amazons valg af Seattle er en helt anden historie, men faktum er at Bezos og co. ikke har været en del af Silicon Valley.

Besøg Silicon Valley i en autocamper

Du kan sagtens leje en autocamper og køre rundt, og eller overnatte i Silicon Valley. Det bliver der ikke kigget ned på, da der faktisk er adskillige folk i byen, som bor i en campingvogn. Det siges at den gyldne regel blot at medarbejdere ikke bør parkere autocamperen ude foran kontoret. Det siger nærmest sig selv, men den regel behøver du ikke nødvendigvis at følge. Du kommer sikkert ikke til at se personerne i byen igen alligevel.

De tekniske genier får renset tænder i mobile tandklinikker

De mobile hjem ikke de eneste mobile ting i byen, og her tænker vi pudsigt nok ikke på mobile apparater som smartphones og tablets. Der er mobile tandklinikker på fire hjul, som ofte besøger virksomheder som Google og AirBnb, så medarbejderne kan vedligeholde sunde bisser. Det er blot en af de mange mobile tjenester, som du måske kommer til at se, hvis du vælger at slå en tur forbi Silicon Valley.