De største film der er lavet i Californien

Hvis du overvejer at tage til en af USA’s største og mest berømte stater, nemlig Californien, så kan du bruge noget tid på at tage rundt på sightseeing. Her taler vi ikke bare om et roadtrip uden noget formål, også selvom vi selvfølgelig har en god guide til kørsel rundt i USA. Men der er også masser af berømte steder du kan besøge.

Californien film

Største film der er lavet i Californien.

Californien er ikke bare kendt for sine berømte turistattraktioner, såsom Golden Gate Bridge eller Lake Tahoe, såvel som enestående underholdning i form af Disneyland, sportsevents såsom pokerturneringer, og så videre. Nej, Californien er også en populær stat når det gælder om at lave de helt store Hollywood-film. Vi har samlet et par eksempler i forskellige genrer.

To Kill a Mockingbird

Harper Lee’s klassiske roman mundede ud i en film i 1962. Denne film gik sin sejrsgang rundt i verden og scorede hele 3 Oscars da den udkom. Filmen med advokaten Atticus Finch og hans kamp mod racisme i Alabama er en udødelig klassiker, der stadig er relevant i dag. Selvom filmen finder sted i Alabama, så er de vigtige scener i retten filmet i Californien. Der finder man nemlig det andet ældste retshus i staten, som var en perfekt kulisse til filmen.

Die Hard

Hvem kender ikke Die Hard? Denne populære film med bl.a. Bruce Willis og Alan Rickman, som mange også betegner som en julefilm, er en serie der nok aldrig går af mode. Men den første film, som også er den mest populære, foregår i det berømte Nakatomi Plaza. Men i virkeligheden er dette faktisk 20th Century Foxs hovedkvarter, som man kan køre forbi og få set i virkeligheden.

Blade Runner

Blade Runner er uden tvivl lidt af en kultklassiker, som opnåede utrolig meget opmærksomhed da efterfølgeren udkom næsten tredive år senere. Den oprindelige film, altså fra 1982 med Harrison Ford og Sean Young, har flere scener der skudt i Californien, nemlig i Bradury Building i Los Angeles. Bygningen er lidt af et landemærke på grund af sin arkitektur.

Gladiator

Russell Crowe gør det helt eminent i den udødelige ”Gladiator” fra 2000, som har vist sig at være en tidsløs film, der kan ses igen og igen. Der er masser af flot landskab i filmen, især i den del hvor Crowe er ved at vende tilbage til sit hjem. Her er det faktisk ikke en europæisk lokation der er blevet skudt i, men derimod i Alabama Hills nær Lone Pine. Så hvis du er klar på at se noget flot natur og er vild med filmen, så er det oplagt.

La La Land

Det kommer nok som en selvfølgelighed at en film med dette navn er skudt i Los Angeles i Californien. La La Land er speciel, fordi den inkluderede elementer af glamourøst Old Hollywood med en musical-lignende opsætning og masser af god jazz. En af de (mange) landemærker man kan vælge at besøge fra filmen, er Angels Flight jernbanestation, der netop er genåbnet for offentligheden. Den findes også i en masse andre film.

Mrs. Doubtfire

Denne film fra 1993 er helt central indenfor comedy-genren, og har selvfølgelig den nu afdøde stjerne Robin Williams i den, såvel som Sally Field. Den er kendt og elsket af mange, og var en af Williams’ mest populære film. Efter stjernens død, valgte mange at lægge buketter og breve ved det hus, som filmen foregår i. Du kan finde huset på 2640 Steiner St. i San Francisco – så hvis du alligevel er i byen, kan det overvejes at svinge forbi for at se huset i virkeligheden.

Der er selvfølgelig mange flere film der er blevet filmet i Californien, da det nok er verdens centrum når det gælder film og tv-serier. Dog er der mange film, f.eks. Avatar, der primært er blevet lavet i filmstudierne. Heldigvis er der stadig mange flotte landemærker og natur at se, som også er inkluderet i mange af de store film.

Læs også: